Joc educativ, Haba, Primul meu joc - Lumea lui Teddy, 2ani+
Pentru intrebari si suport apelati: 0744.653.659.
Scufundati in lumea ilustrata cu grija a ursuletului Teddy, cei mici se familiarizeaza prin joaca cu diferite culori si forme. Apoi, cele doua jocuri de cooperare cu reguli consolideaza aceste cunostinte.
Incurajeaza dezvoltarea functiilor motorii si recunoasterea detaliilor.
Recomandare de varsta: 2ani+
Material: lemn de fag, carton
Tip joc: joc educational, joc de repartizare
Numar de jucatori: 1-4 persoane
Durata jocului: 5min+
Fabricat in Germania
INSTRUCTIUNI
Autor: Christiane Hüpper
Ilustratii: Annika Sauerborn
Durata jocului: aproximativ 5 minute
Continut:
8 piese de lemn(cate doua din fiecare: patrat, triunghi, cerc si flori), 4 table de joc, 1 zar colorat, 1 zar cu simboluri, set de instructiuni de joc
1. Joc independent
In jocul independent fiecare copil manevreaza elementele de joc. Joaca-te cu copilul. Explorati ilustratiile si piesele de puzzle. Spune-i ce este desenat pe tablele de joc. Arata-i formele si culorile pieselor si cum se numesc.
Invital sa aseze piesele pe tabla de joc si explica-i cum sa asocieze lucrurile. De exemplu, atunci cand vine vorba de formele patrate iar copilul potriveste patratul cu imaginea ferestrei acesta nimereste forma insa nu si imaginea. Corecteaza-l intr-un mod pozitiv, spre exemplu: „Uite, acum litera A este in fereastra! Crezi ca este corect?” In acest fel contribui la dezvoltarea vocabularului si a limbajului, la dezvoltarea functiilor motorii si la dezvoltarea atentiei acestuia.
Ofera-i suficient timp si ai rabdare daca simti ca are nevoie de mai mult timp sau daca are nevoie de ajutor. Fiecare copil este diferit iar abilitatile se invata. Cand copilul este familiar cu asocierea elementelor jocului puteti incepe sa jucati cele doua jocuri cu reguli.
Atunci cand copiii sunt obisnuiti cu materialele jocului poti incepe sa pui intrebari despre detalii. Spre exemplu: ce face ursuletul? Ce animal vezi aici? Ce culoare este asta?
2. Toata lumea il ajuta pe Teddy!
Un joc cooperativ cu forme in care jucatorii castiga mereu.
Inainte de a incepe jocul
Asezati tablele de joc cu fata care il are desenat pe Teddy deasupra, in fata copiilor. Acestea ar trebui sa fie cat mai aproape de jucatori pentru a putea ajunge la ele cu usurinta. Asezati piesele de lemn, piesele de puzzle si zarul cu simboluri in centrul mesei.
Jocul incepe
Jucatorii joaca unul cate unul in sensul acelor de ceas.
Cine poate sa faca la fel ca un urs incepe primul.
Pe zar apare (intreaba jucatorul cum se numeste forma):
· Un cerc, un triunghi, un patrat sau o floare?
Jucatorul numeste forma care apare pe zar. Daca are dreptate, lauda-l. Daca nu stie, ajuta-l.
Jucatorul ia o piesa de lemn care coincide cu forma si o aseaza in gaura care i se potriveste. Dupa aceea poate sa pastreze piesa de puzzle.
Daca pe zar apare o forma care a fost deja asezata, jucatorul nu poate lua piesa de puzzle.
· O stea?
Perfect! Toata lumea se bucura pentru jucatorul care poate acum sa aleaga orice forma. Va alege o piesa care lipseste de pe tablele de joc si va zice numele formei. Apoi o pastreaza. Piesa de puzzle corespunzatoare ramane in centru.
· Fata ursuletului?
Este ziua lui Teddy si este fericit. Toti copiii ridica mana si impreuna striga „La multi ani! Uraaa!”
Apoi este randul urmatorului jucator sa arunce zarul.
Finalul jocului
Jocul se termina atunci cand toate tablele de joc au fost completate cu formele corecte. Impreuna ati ajutat ursuletul sa aseze totul corect.
3. Cine cunoaste culorile?
Jocul este jucat ca a doua varianta, cu urmatoarele modificari: tablele cu imaginea ursuletului sunt asezate cu fata in jos in fata jucatorilor si se foloseste zarul cu culori. Acum jucatorii nu vor mai numi formele de pe zar ci culorile. Atunci cand apare pe zar steaua, jucatorul poate alege orice culoare.
Jucati-va de-a detectivii culorilor. Puteti face asta in casa sau afara, atunci cand va plimbati sau va intoarceti de la gradinita. Indicati diferite obiecte, haine, masini, flori sau plante si vorbiti despre culori. Cautati impreuna obiecte care sunt rosii/albastre/... Cand cei mici stiu culorile puteti sa puneti intrebari de genul: „Care este culoarea ta preferata? Poti gasi aceasta culoare in camera? Porti ceva care are aceasta culoare?...
4. Variatii competitive ale variantelor 2 si 3 de joc.
In situatiile de joc in care cei mici vor sa stabileasca un castigator, asezati piesele de puzzle unele peste altele si vedeti cine are cel mai inalt teanc de piese. Acest jucator castiga jocul.
Situatiile in care jucatorii castiga sau pierd fac parte din joaca. Oricine castiga este foarte fericit.Cine pierde este trist, dezamagit si uneori chiar furios. Fii atent la emotiile copilului tau, fii fericit pentru el sau consoleaza-l. Copiii care aupierdut simt nevoia sa fie consolati si sa stie ca urmatorul joc le aduce oportunitati de castig. In acest fel devin puternici din punct de vedere emotional pentru viata.
La sediul nostru:
Livrare prin curier (oriunde in tara):
Comenzile sunt procesate in aceeasi zi daca ati facut comanda pana in ora 14:00.